zondag 28 april 2013

Verkeerde afslag


Vorige week ben ik begonnen met de opbouw van de kilometers om in Leiden de halve marathon te kunnen lopen. Daar heb ik vorige week al wat over geschreven.
Toen liep ik een rondje van ruim 15 kilometer, met een tempo net boven de 6 minuten per kilometer.
Vandaag stond een rondje van 17 a 18 km op het programma. Ik had het één en ander uitgetekend op de kaart en zo weer een mooi rondje samengesteld. Een totaal ander rondje dan vorige week, dat is dan weer erg fijn voor de afwisseling.
Een deel van mijn route viel samen met wat ook wel het mentaal zwaarste stuk van de marathon van Rotterdam wordt genoemd; Het Kralingse Bos.
Doel was, start richtting Bosdreef, na daarna linksaf richting de Rotte (bij de marathon gaan ze dan rechtsaf)een kilometertje langs de Rotte en dan door Ommoord weer terug richting Bosdreef.
Zo gezegd, zo gedaan zou je zeggen.. En normaal is dat ook zo, maar dan moet je wel de goede afslag nemen... De lus langs de Rotte werd, doordat ik een afslag te laat nam, opeens zo'n 2 kilometer langer dan gepland.
Ik kwam daar echter pas achter toen ik al halverwege die lus was, en het dus geen zin meer had om om te draaien.
Stug doorlopen dus. Uiteindelijk, toen ik weer bij mijn beginpunt was, stond er 19,4 km op de teller, nou dan kon die laatste 600 meter er ook nog wel bij om op een mooie ronde 20 kilometer uit te komen. En eigenlijk zonder pijn of moeite.
En dan het tempo, dat ging ook nog eens boven verwachting goed. Plan was dus net binnen de 6 minuten per kilometer te lopen. De eerste 10 kilometer heb ik me daar goed aan gehouden, met 29:48 en 29:50 als 5 km tijden. Vervolgens 29:21 tussen 10 en 15 km en afsluitend (ik moest een paar groene stoplichten halen 28:42.
Uiteindelijk de 20 kilometer voltooid in 1:57:42, op schema voor een PR van meer dan 10 minuten op de halve...
De komende week hou ik het lichaam extra goed in de gaten of ik geen pijntjes ga voelen, de toename van afstand was best fors.
En volgende week weer een lekkere lange duurloop, ik zal eens een nieuw rondje gaan uittekenen..
Het vertrouwen stijgt......

(geschreven op Looptijden.nl op 27-4-2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten