maandag 12 augustus 2013

Druk, druk, druk

Het is alweer even geleden dat ik hier een bericht heb geschreven. Dat had meerdere oorzaken, maar vooral omdat ik het druk,druk,druk had met allerlei andere zaken dan hardlopen.

We hebben namelijk een nieuw huis gekocht. Daarvoor moest van alles geregeld worden en daar gaat altijd meer tijd in zitten dan je vantevoren inplant.

Ik heb daarom ook een beetje het schema moeten loslaten. Een aantal trainingen niet kunnen doen of op andere tijdstippen in aangepaste omvang. De hitte hielp natuurlijk ook niet echt mee, die zorgde ervoor dat er minder geschikte tijdstippen over bleven.

Wel heb ik in de weekenden mijn duurlopen goed kunnen blijven doen. Van 13 km, via 15 en 19 km met run-walk-run, heb ik zondag mijn afstandsrecord verbroken; 22,8 km aan één stuk.

Nou ja, aan één stuk.... Na 3 km ben ik even een café ingedoken voor een sanitaire stop. De overmaat aan voedsel (familiedagje) van de dag ervoor moest ik toch even kwijt.

De afgelopen weken begonnen ik een beetje uitgekeken te raken op mijn rondjes. Om de stad uit te komen heb ik maar een beperkt aantal mogelijkheden, en die heb je na een tijdje eigenlijk wel gezien. Vandaar dat ik de laatste twee duurlopen maar eerst met de auto naar mijn schoonouders ben gereden om van daaruit te starten.
Daar heb ik een mooie route gevonden langs de Rotte en de Zevenhuizerplas, lekker langs het water en door de polders, waar ik ook veel meer medelopers tegenkom dan bij mijn "thuisrondjes".

Dus zondagochtend, met een nog te volle buik richting schoonouders gereden om te gaan lopen. Rustig gestart, maar de hartslag vloog omhoog. Ik liep eigenlijk te langzaam voor mijn hartslag, maar ik vond het wel prima, het zou mijn langste afstand ooit worden.
De woonwijk uit en de Rottekade op, op weg richting Zevenhuizen. Na dus een kleine sanitaire stop liep ik ontspannen door 5 km-10 km-15 km, ging allemaal soepel en ontspannen, zoals het een langzame duurloop betaamt. Na Zevenhuizen liep ik via Rotterdam-Nesselande naar de Zevenhuizerplas.

Echter, ik had geen water meegenomen en dat begon zich zo rond km 18 te wreken. De beenspieren begonnen te verkrampen, maar ik kon het tempo aardig constant houden. Op dat punt was ik weer bijna bij het huis van mijn schoonouders en was de verleiding erg groot om rechtdoor daar naar toe te lopen. Maar na een mentale discussie met mezelf ben ik toch weer rechtsaf geslagen richting de Rotte om nog een extra lus te maken van zo'n 5 km.
Daar werd ik voor "beloond" met twee heerlijk verkoelende buitjes.

En nu, een dag later, heb ik een behoorlijke spierpijn in de bovenbenen. Ondanks dat ik na het lopen het vocht meer dan volledig heb aangevuld, wijt ik die spierpijn toch aan uitdrogingsverschijnselen tijdens het lopen.

Volgende keer gaat er drank mee, en wie weet, volgende week 25 km?

Ik hoop vanaf nu weer wat meer te kunnen schrijven.

6 opmerkingen:

 1. Wauw... Zover ben ik nog nooit gegaan!! Herkenbaar je rondjes beetje zat zijn! Ik loop sinds paar weken bij een loopgroep wat ook zeer verfrissend is voor andere routes. En sowieso erg leuk en zinvol. Zulke interval en heuveltrainingen als ik daar doe doe ik op eigen houtje niet. Veel plezier met lopen. Ik vroeg me idd af of je nog ns wat schrijven ging maar zie... daar was je ineens weer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van het weekend loop ik wellicht in Hellevoetsluis, weet jij nog leuke rondjes?

   Verwijderen
  2. Zat :-) Zou handig zijn als je op mijn Endomondo zou kunnen kijken, rondjes te over. Maarre... Langs de zeedijk richting Zuidland en door de polder terug. Offe... Door de vesting, langs tbstrandje, gorzepad en de polder in... nou ja, genoeg te bedenken! Benieuwd wat je lopen gaat! Succes en geniet van t mooie Hellevoet ;)

   Verwijderen
 2. En... Nog gelopen hier? Ik had een soort van 2-daagse crosstraining. Naar Scheveningen gefietst en terug, in 2 dagen 100 km. Heenweg makkie maar vandaag was wel heuse workout met tegenwind de hele weg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja heb nog gelopen (zie mijn nieuwe blog :)), wilde via trambaanpad naar Zuidland en dan via de Zeedijk terug, maar bij de Bernisse hadden ze "opeens" een pannekoekenhuis gezet en kon ik niet verder. Dus maar weer zelfde weg teruggenomen, ik kende de buurt niet goed genoeg (meer) om het erop te wagen...

   Verwijderen
  2. O en ik heb me bij je aangemeld op endomondo

   Verwijderen