vrijdag 11 oktober 2013

Vertrouwen (2)

Na de lekkere tempoduurloop van maandag met collega Janneke zat ik al vol vertrouwen. Dat is in de rest van de week alleen maar verder toegenomen. Zo vlak voor de halve marathon van Luzern heb ik een topweek gehad.

Enige kleine minpuntje is dat ik een klein beetje last van mijn linker enkel heb gehad. Na mijn mislukte duurloop langs de metrolijn van Spijkenisse naar Rotterdam, waarbij ik bij een gekke beweging maakte en wat door mijn knie ging, heb ik het gevoel dat mijn linker schoen van mijn Saucony's niet helemaal meer de stabiliteit geeft die het zou moeten geven.

Dat merkte ik woensdag weer bij de groepstraining. Vooral met het inlopen was de enkel wat gevoelig, wat een beetje uitstraalde mijn been in. Toen we uiteindelijk met de intervalseries aan het werk gingen voelde ik niets meer, maar dat knaagde wel weer een klein beetje.

De intervallen gingen overigens prima. we deden 8x300 m in D4 (4:20-4:40/km) met 100 dribbel en 100 wandel tussendoor, gevolgd door 5x200 D4 met 100 meter dribbel. Alle tempo's gingen in 3:50-4:00/km, dus het tempo zat goed. Ook de hartslag was prima dus uiteindelijk een goed gevoel.
Extra pluspunt van die training was dat ik me niet gek liet maken doordat anderen, die ik over langere intervallen altijd voorblijf, nu voor me uit liepen. Letten op mezelf en luisteren naar mijn lichaam was het devies.

Donderdag en vrijdag hebben we weer lekker geklust in ons nieuwe huis en het lichaam begint dat wel te voelen. Voor zaterdag en zondag staat er ook van alles op het programma dus mijn duurloop van deze week moest ik ergens ertussenin proppen.

Dat werd dus extra vroeg opstaan zaterdag. Om 5:30 de wekker gezet (het leek wel weer mijn wedstrijdzwemtijd) en na 2 crackers, een kop koffie en een glas water ging ik in het pikkedonker op pad. Reflecterend hesje aan, band met LED-lampjes om en gaan. Oh ja, en ik had mijn oude Brooks maar uit de kast getrokken om te kijken of dat wat hielp voor mijn enkel.

Plan was 10 km over een verlicht fietspad te lopen (5 heen, 5 terug) en dan afhankelijk hoe het ging er nog 5 of 10 km aan vast te plakken. Het plan ging niet helemaal door. Na 2 km stond er een groot hek op het fietspad en kon en mocht ik niet verder. Route aangepast en een andere vertrouwde route gekozen langs vliegveld Zestienhoven.
En dat had ook wel wat. Op sommige plekken was het zo donker dat ik niet eens kon zien waar ik mijn voeten neerzette, dus ik moest helemaal op de flexibiliteit van mijn lichaam vertrouwen.
Bij 13 km was ik weer terug bij mijn beginpunt. Ik heb er nog 2 km aan vast geplakt om de 15 vol te maken, maar toen moest ik wel heel nodig richting WC.

De 15 km gingen in 5:50/km gemiddeld. En dat was eigenlijk een stuk sneller want door slechte GPS-ontvangst ging de eerste kilometer volgens mijn Garmin in 6:29.
Het was al even geleden dat ik dit tempo over deze afstand had gelopen. Wederom erg tevreden over de training, en eigenlijk wel over de hele week. En ook helemaal geen last van mijn enkel gehad.

Totaal deze week: 33 km gelopen in gemiddeld 5:46/km. Een mooie week om de taper mee in te gaan....

3 opmerkingen: